Holddeltagerne skal bidrage jævnligt til diskussionerne på kursets blog. Herunder skal der skrives minimum et blogindlæg på min. 200 ord, der handler om et stykke konkret historieformidling fundet på nettet. Blogindlæg skal være skrevet inden 19/3. Desuden skal man deltage jævnligt i undervisningen og diskussionerne på holdet.
Skriveøvelse: Artikeludkast til danmarkshistorien.dk
Man skal som holddeltager aflevere en skriveøvelse der skal træne en i at skrive tekster til nettet. Skriveøvelsen uddeles på holdet 7. februar og skal sendes til underviser senest 16/2 kl. 23.59. Man får individuel skriftlig feedback på sin skriveøvelse og dele af skriveøvelserne gennemgås 21/2
Skriveøvelsen tæller ikke med i den endelige karakter, men skal afleveres.
Formidlingsprojekt
Som en del af eksamen afleveres et ”formidlingsprojekt”. Projektet skal afleveres sammen med rapporten til den normale frist for frie opgaver som bliver omkring 1/6, men der er afsat tid på kurset til intensivt arbejde med projektet i perioden 10/4 – 1/5, hvor der også vil være udvidede muligheder for vejledning fra underviser. Det anbefales derfor at man lægger hoveddelen af arbejdet med projektet i denne periode.
Formidlingsprojektet tæller med i karakter med 3/5
Formidlingsprojektet kan have følgende former:
- Man skriver som enkeltperson 1-2 artikler og 1-3 kilder med kildebeskrivelser til danmarkshistorien.dk
- En gruppe går sammen om et lave et tema til danmarkshistorien.dk
- En gruppe laver en historieformidlende hjemmeside eller app
- En enkeltperson skriver efter aftale med underviser et bidrag til en hjemmeside eller et nettidsskrift
- En gruppe laver en projektbeskrivelse af et IT-baseret historieformidlingsprojekt med udkast til budget, arbejdsplan mv.
- Evt. andre formidlingsprojekter kan aftales med underviser hvis det ønskes
En del af de studerende vil blive bedt om at give en kort præsentation af deres projekt på seminardagen d. 1/5. Pga. begrænset tid vil ikke alle få lejlighed til at præsentere deres projekt
I forbindelse med produktet skal der udarbejdes en kort rapport på 4-5 sider. Rapporten skal indleveres som en individuel rapport.
Den indleverede rapport skal omhandle de formidlingsmæssige og historiefaglige overvejelser, der er gjort i forbindelse med udarbejdelsen af produktet. Herunder overvejelser om målgrupper, produktets form og hvorledes formatet på danmarkshistorien.dk har haft indflydelse på produktet. Rapporten kan ligeledes indeholde refleksioner over de enkelte skriveøvelser. Rapporten skal indeholder referencer og litteraturliste såfremt man vælger at inddrage relevant litteratur.
Rapporten skal indeholde (ikke nødvendigvis som selvstændige afsnit)
- En beskrivelse af produktet og dets elementer
- Overvejelser i forbindelse med produktets strukturering og udarbejdelse
- Overvejelser om målgrupper i forhold til form og niveau, herunder anvendelighed på ungdomsuddannelserne (hvis produkt til danmarkshistorien.dk)
- Særlige muligheder og udfordringer ved brugen af den valgte publiceringsplatform (hjemmeside, danmarkshistorien.dk, blog etc.)
Rapporten kan indeholde:
- En vurdering/analyse af brugervenlighed og strukturering af danmarkshistorien.dk som webside
- En vurdering/analyse af udfordringerne ved at lave netbaseret undervisningsmateriale
- En vurdering/analyse af de udfordringer netmediet stiller en forfatter overfor
- En redegørelse for de skrivekompetencer og –vejledninger man har modtaget på kurset
- En vurdering af udbyttet af kurset og skriveøvelserne på kurset
- En generel vurdering/analyse af netmediets muligheder og udfordringer for historikeren