tirsdag den 3. april 2012

En rundvisning i bondestenalderen.

Porten til Sarup er et spil skabt til undervisning. Fortælling foregår hovedsageligt på ”de døde sjæles plads” som er placeret på Sydfyn. Hjemmesiden findes på http://www.portentilsarup.dk/.
Det tager et lille stykke tid at komme i gang med spillet da man skal igennem credits først.

Derudover virker spillet også utroligt langsomt i sin handling. Dette må åbenlyst være for, at spillets målgruppe kan følge med. Her taler jeg om målgruppen børn omkring 10 års alderen, der via interaktion ville finde det spændende at lære noget om emnet. Elever fra 6.klasse på Samsøgades Skole i Århus har dog også været inde over udviklingsprocessen.

Udover at være et ”adventurespil” er sitet også brugt som en vidensportal om neolitikum – den nye stenalder. Det virker som et overskueligt projekt at klikke sig ind på de forskellige kategorier og links.

Når man klikker sig ind på kategorierne kommer der igen en række underkategorier. Opbygningen af vidensdelen synes simpelt, hvilket igen virker som en god idé når man kigger på siden og spillets primære brugere – nemlig børn.
Konklusionen må derfor være, at spillet og siden i bund og grund skal benyttes af børn. Men selv med et barns point of view virker spillet lidt langsomt, mens vidensdelen virker særdeles velfungerende. Det simple layout og de korte tekster er nemlig ret overskuelige.

1 kommentar:

  1. Nu er jeg jo i besiddelse af en niårig, og jeg vil lige sige at hendes tålmodighed er meget begrænset selvom hun er en af de fornuftige piger i klassen :-). Jeg har ikke tvunget hende til at se Porten til Sarup men er ret sikker på hun ikke ville blive fanget af det.

    Enig i at læringsdelen er mere veldesignet end mange andre man ser, men synes stadig der kunne gøres mere for at give børnene adgang og indblik til materialet. Hvad "spillet" angår må jeg nok erklærer mig enig med både Asger (som vist også er lidt skeptisk) og de forskere fra DPU der har evalueret det og kalder det "absolut ikke vellykket". Det er faktisk yderst vanskeligt at skrive vellykket børnelitteratur, som jeg synes det her kan sammenlignes med. Og det er ligesom om folk tror, at sker det på en computerskærm er børn og unge automatisk vilde med det

    SvarSlet