Hvad enten man kalder dem ebøger eller iBooks tordner salget af dem frem i USA. I ugen efter jul 2011 solgte 42 ud af de 50 bøger på USA Today's bestseller-liste flere eksempler i elektronisk form end i papirudgaven og på Amazon har salget af ebøger allerede overhalet hhv. paperbacks og Hard-cover. Læs mere om udviklingen på det amerikanske marked i denne artikel fra Information: http://www.information.dk/291710
Danmark halter dog stadig langt bagefter af forskellige årsager. Måske den vigtigste, at vi som et lille sprogområde ikke har de samme markedsøkonomiske fordele ved en hurtig omstilling, og at nogle få store forlag dominere markedet og derfor kan sætte standarten.
Men også danske forfattere er yderst skeptiske overfor det nye format som man kan læse i denne artikel fra Bogmarkedet fra august 2011: http://bogmarkedet.dk/nyheder/stjerneforfattere-afviser-salg-af-e-b%C3%B8ger. Her er det Jussi Adler-Olsen (som jeg indtil jeg så billedet faktisk troede var en kvinde) og Leif Davidsen, som beskriver hvorfor de nægter at lade deres bøger udkomme som e-bøger. Det er blandt andet for at støtte boghandlerne som de mener vil forsvinde, hvis vi går over til e-bøger. For en som mig der de sidste mange år har købt mine bøger over nettet, virker det lidt som at begræde de automatiske billetautomater på togstationer fordi man savner den personlige betjening i billetsalget, men jeg er klar over at andre har mere romantiske følelser overfor boghandlere. Som et eksempel på hvor hurtigt det går kan jeg dog ikke lade være med at nævne, at jeg forleden fandt en titel af Jussi Adler-Olsen i Ibooks Store. Så han har åbenbart ladet sig overtale på et tidspunkt i løbet af det seneste halve år.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar